BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Над 200 заявления за издаване на лични карти са приети за седмица в сектор „Български документи за самоличност“

Въпреки ограниченията в движението на хора, наложени заради извънредната ситуация в страната, 222 заявления за издаване лични карти са приети на гишетата в сектор „БДС“. За седмица са подадени 141 заявления за паспорти и 109 за издаване на шофьорски книжки.

Заради предпазните мерки срещу разпространението на коронавируса временно е преустановено обслужването с мобилни станции за предсрочно подновяване на документи.

Работещите с граждани служители в „БДС“ са снабдени с лични предпазни средства – маски, очила и ръкавици. В салона се пропускат по двама-трима души /един на гише/, останалите изчакват навън, за да се предотврати струпването на хора в ограничени затворени пространства. Два пъти на ден се извършва дезинфекция на ограничителни прегради, плотове, брави на врати, коридори и санитарни помещения.

В периода от 1 януари до 12 март 2020 г. /преди въвеждането на извънредно положение/ са приети и обработени 4 713 заявления за лични карти, 3 477 за паспорти и 1 683 за СУМПС.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!