BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Над 60 деца се включиха в третата Детска академия по безопасност

Децата от ЦУТНТ, участници в третата смяна на „Еколято 2019”, и малчуганите от център „Резонанс” в Разград преминаха през последната за това лято Детска академия по безопасност. Демонстрация за всички присъстващи направи водач на полицейско куче. Децата видяха как кучето Вини намери наркотици, скрити в дървени сандъчета, а след това имаха възможност да поиграят с животното. Участниците в третата Академия показаха и знания за своята безопасност във викторина с награди.

Снимка: ОДМВР – Разград

Разделени на групи те разгледаха служебните автомобили и научиха спецификите на работа в различните полицейски звена.

Младши експерт от Научно-техническата лаборатория при ОДМВР-Разград разказа на децата как се извършват огледи на местопрестъпления, как се изземат следи от слюнка, кръв, мирис, за да се превърнат в доказателства за извършено криминално деяние. Участниците оставиха свои пръстови отпечатъци, а експертът им показа нагледно как се снемат дактилоскопски следи.

Снимка: ОДМВР – Разград

От началника на сектор „Пътна полиция” научиха правилата за безопасно управление на велосипеди и поставяне на предпазни колани в автомобилите. Интересуваха се кога имат право да управляват мотопед, скутер или АТВ.

В секцията на БЧК се запознаха с принципите за оказване на първа помощ в различни ситуации, като сами участваха в демонстрациите.

Снимка: ОДМВР – Разград

Полицейската академия е финалът на всяка смяна от лятната работа на децата. За едно лято през нея минават около 200 подрастващи. Целта е да трупат знания и умения как да реагират при критични ситуации и природни бедствия, да се запознаят с действащото законодателство, да придобият чувство за отговорност и работа в екип, както и да осмислят свободното си време през ваканцията.

Материалът Над 60 деца се включиха в третата Детска академия по безопасност е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!