BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Национална конференция по проблемите на превенцията на употребата и злоупотребата с наркотици ще се проведе в Разград

Четиринадесетото издание на Национална конференция по проблемите на превенцията на употребата и злоупотребата с наркотични вещества ще се проведе в Разград през следващата седмица. Събитието се организира от Община Разград и Общински съвет по наркотични вещества-Разград със съдействието на Секретариата на националния съвет по наркотични вещества и Националния център по обществено здраве и анализи. Участие в конференцията ще вземат заместник-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова и Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев. Те ще присъстват на откриването на събитието, което е насрочено за 9,30 ч. на 30 септември в конферентната зала на хотел „Cartoon“.

В събитието ще участват над 100 членове на Общински съвети по наркотични вещества и превантивно-информационни центрове от цялата страна, както и заместник-кметове, които имат ангажимент към работата на Общинските съвети.

Конференцията ще продължи 3 дни, като част от дискусиите ще са по панели, а други – общи. На събитието за пръв път ще бъде представена  Националната стратегия за борба с наркотиците 2020-2024, която бе приета от Министерски съвет през юли тази година.

Ще бъдат представени и добри практики в работата на Общинските съвети в цялата страна. В програмата са включени обучения за работа с рискови групи, представяне на превантивни подходи за работа с деца и младежи по отношение на употребата на наркотични вещества, представяне на лечебни програми и програми за психосоциална рехабилитация, обсъждане на възможностите за работа в условия на извънредно положение, дистанционно прилагане на Националните програми за превенция в училищна среда и други актуални теми.

Сред участниците в  конференцията са и: гл.ас. д-р Захари Зарков – Директор дирекция „Психично здраве и превенция на зависимостите“ в Националния център по обществено здраве и анализи, гл.ас.д-р Владимир Наков“ Началник отдел „Психично здраве“ в същото дирекция, както и други експерти от НЦОЗА.

За участниците в конференцията е предвидена културна програма – посещение в атрактивни туристически обекти – Архитектурно-историческия резерват „Абритус“, Етнографския музей и Художествена галерия „Проф. Илия Петров“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!