BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

На 19 април стартира изплащането на еднократните помощи от 120 лв за пенсионерите с пенсии между 300 и 369 лв.

Над 390 000 пенсионери в страната с пенсии от 300, 01 лв. до 369 лв. ще получат еднократно по 120 лв. за хранителни продукти. За финансовата подкрепа не е необходимо да се подават допълнителни заявления, тъй като информацията вече е налична от Националния осигурителен институт. Изплащането започва от 19 април чрез дирекциите „Социално подпомагане“ (ДСП) и ще става по същия начин както на правоимащите лица се предоставят пенсиите – по пощата или по банков път. Очаква се до 26 април сумите да бъдат по сметките на всички пенсионери или те да могат да си ги вземат в пощенските станции.

Ако гражданин не получи дължимите средства в пощенската станция, от която обикновено взима пенсията си, трябва да се обърне към ДСП по местоживеене за уточняване на актуалния му адрес. След това ще бъде включен в списъците.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!