BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нова детска площадка вече радва малчуганите в кубратския квартал „Дряново“

С много празнично настроение бе открита новата детска площадка в кубратския квартал „Дряново“ – съобщават от пресслужбата на Община Кубрат.

Ценната придобивка за най-малките жители на квартала бе открита лично от кмета на Кубрат Алкин Неби. Детската площадка отговаря на всички необходими критерии за безопасност и има всички условия за игри и забавления на деца от 3 до 12-годишна възраст. На площадката е разположено едно комбинирано съоръжение, като са изградени още двойна люлка, клатушка, пързалка, гимнастически уреди и др. В съседство са монтирани пейки, беседка за отдих и кошчета за смет.

На цялата площ е положена ударопоглъщата настилка в три цвята, като настилката е пригодена да предпазва малчуганите от травми. Всички съоръжения са изградени по изисквания на ЕС за качество и безопасност, а средствата по изграждането на съоръжението са отпуснати с Постановление на Министерския съвет.

Кметът Неби пожела на децата радостна игра, а съоръжението да сплотява и малки, и големи. Кубратският градоначалник призова още новоизградената придобивка да се пази, като увери, че за по-големите деца могат да се осигурят и спортни уреди. „Детската площадка ще зарежда децата с добро настроение и ще ги среща с нови приятели“, сподели в заключение кубратският градоначалник.

На откриването присъстваха още председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, общинският съветник Ерхан Исметов, местният бизнесмен Беркант Мехмед, председателят на общинската структура на ДПС Онур Гюрсел, много деца, родители и близки. Събитието бе отбелязано подобаващо с много игри, усмивки и вкусни лакомства.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!