BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обучение в „Час на класа“ на ученици от 8 до 11 класове в ПГ „Васил Левски“-Исперих

Как възникват наводненията и кои са най-често срещаните причини, информация за различните видове наводнения, какви могат да бъдат пораженията от наводнение – информация на тази тема представи инспектор Нихат Хайри Махмуд от РСПБЗН-Исперих пред наши възпитаници.

С помощта на различни помощни материали учениците придобиха знания и умения за предварителна подготовка при наводнения, усвоиха подходящо поведение за реакция в реална ситуация на наводнение, подготвиха „Раница за бедствия“.

Учениците от 11 а клас проведоха първия за II учебен срок час на класа в Бизнес център-Исперих. Класният ръководител П. Павлова направи кратък анализ на постигнатото през изминалия учебен срок.

 

Г-жа Д. Петрова – Директор на ПГ „В. Левски”, поздрави класа с успешния старт на проекта „Сутрешно хоро в училищния двор”.

Г-жа Е. Германова – Изпълнителен директор на МИГ-Исперих, запозна гимназистите с основни моменти на Стратегията на МИГ-Исперих и представи възможностите за кандидатстване с проекти по мерките на Стратегията. Тя също поздрави инициаторите на проекта-хоро и им подари две табла и книга със стъпките на по-известни хора.

На срещата присъстваха г-жа С. Алиева – старши учител по география и икономика, и представител на родителския актив на класа.
В края на часа, в знак на благодарност за оказваното им съдействие, младите хора поднесоха символични подаръци на своите партньори по проекта – г-жа Е. Германова, г-жа Д. Петрова и г-жа С. Алиева. Срещата приключи с пожелания за успешен II учебен срок и за удовлетворение от осъществяването на последващите дейности по младежкия проект.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!