BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Кубрат продължава да осигурява топъл обяд за нуждаещите се

Община Кубрат удължава целевата програма за топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация. Това съобщават от общинската информационна служба.

Сключено е допълнително споразумение, с което се удължава срока за предоставяне на топъл обяд до 24-ти юли 2020 г. Обхванати са общо 170 уязвими лица, които поради бедност и продължителна социална изолация, в условията на обявената противоепидемична ситуация, произтичаща от необходимостта от ограничаване на разпространението на COVID-19, са в затруднение да осигурят сами прехраната си.

Целеви групи, попадащи в обхвата на проекта са лица с ниски доходи под линията на бедност, определена за страната за времето, в което са поставени под задължителна карантина, лица в т. ч. и възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях в условията на извънредното положение. В обхвата на програмата попадат също и лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултата от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да си осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности.

Припомняме, че програмата се реализира на територията на община Кубрат от началото на месец май и ще продължи до 24-ти юли 2020 година. Топъл обяд за нуждаещи се предоставя за нуждаещи се в град Кубрат и селата: Беловец, Горичево, Задруга, Каменово, Медовене, Равно, Савин, Севар, Сеслав и Точилари. Потребителите на услугата получават супа, основно ястие, хляб и веднъж седмично десерт. Програмата се финансира от националния бюджет чрез Агенция за социално подпомагане.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!