BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Разград разработва проект за инсталиране на две зарядни станции за електромобили

В напреднала фаза е подготовката на инсталиране на две зарядни станции за електромобили на територията на Община Разград.

Инициативата е част от визията на общинското ръководство за подобряване на енергийната ефективност, облагородяване на градската среда, както и за подобряване на екологичните показатели на региона. Идеята е свързана и с устойчивия ръст на развитие на електромобилността в Европа през последните години.  Тази тенденция е валидна и за България, през последните 5 години в страната за регистрирани  1056 електрически автомобила, ръстът през миналата година е 5%, а очакванията са за увеличение.

Местата, на които ще бъдат поставени зарядните станции, са определени след консултации на заместник-кмета Мирослав Грънчаров с експерти в тази сфера. Те ще бъдат инсталирани върху общински терени с осигурена мощност за съоръженията.

Едната станция ще е в централната част на града – на паркинга до Средношколското общежитие, а другата – в близост до главния път Русе – Варна: на паркинга до Археологическия резерват „Абритус“. Втората станция ще е удобна за използване и от преминаващите туристи от съседна Румъния и други държави, в които този екологичен транспорт е развит. Ситуирането на зарядната станция до Абритус ще способства и за популяризиране и културно-историческото наследство на Разград.

Очаква се зарядните станции за електрически автомобили да бъдат инсталирани и открити до 2 месеца.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!