BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общо 21 акта за незпазване на противоепидемиологичните мерки в област Разград

Общо 21 са съставените актове по Закона за здравето от началото на въведеното извънредно положение в страната до момента. Седем от тях са на територията на РУ-Разград, а 14 в РУ-Исперих.

Мерките срещу разпространението на COVID-19 изключват пребиваването на спортни и детски площадки, паркове, градски градини, съоръжения на открити и закрити обществени места. Целта е да се ограничи струпването на много хора на едно място. Според новоприетия член 209 А от Закона за здравето „който наруши или не изпълни въведени с акт на министъра на здравеопазването противоепидемични мерки, се наказва с глоба.

 Проверките за изпълнението на разпоредбите се извършват ежедневно от полицейските служители на територията на четирите Районни управления. Със заповед на директора на ОДМВР-Разград упълномощени да съставят актове за установяване на административни нарушения по чл.209а от Закона за здравето са полицейските инспектори.

От началото на въведените противоепидемични мерки срещу разпространението на коронавирус в ОДМВР-Разград са образувани 14 разследвания по чл. 355 от НК. Те са резултат от ежедневните проверки по спазване на наложена карантина на лица, завърнали се от други държави. Две от производствата са бързи. Едно от досъдебните производства е по чл. 326 от Наказателния кодекс.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!