BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Организация и строги мерки предвиждат от ОДМВР-Разград по случай предстоящите празници

С полицейско присъствие ще бъде обезпечено провеждането на богослужения в църковните храмове за предстоящия празник Цветница. В районите около църквите ще бъдат изградени контролно-пропускателни пунктове с оглед опазване на обществения ред и съблюдаване на въведените противоепидемични мерки. Полицейските служители са снабдени с индивидуални средства за защита – маски, ръкавици и дезинфектанти.

В района на църквата „Св.Николай Чудотворец“ в Разград ще бъдат изградени четири КПП:
– Кръстовището между улиците „Св. Климент“ и „Д. Хранов“
– Кръстовището между улиците „В. Априлов“ и „Св.Климент“
– Събирателната точка между улиците „Стефан Попилиев“, „Г.С.Раковски“, „С. Катрафилов“ и „Паисий“
– Кръстовището между улиците „Антим І“ и „Г.С.Рковски“

В храмовете ще се допускат само хора с маски. Организацията по достъпа до църквата ще се осъществява на два кръга – вътре в храма, където ще се провежда празничната литургия и отвън в двора, където ще се продават и палят свещи. Българската православна църква вече обяви, че няма да се раздават върбови клонки. Гражданите могат да си носят такива. Тези, които не желаят да присъстват на службата, а само да запалят свещи, ще имат възможност да го направят в двора на храма. За да се избегнат струпвания на хора, полицейските служители ще насочват и дават указания на посетителите по създадения ред.

Подобна организация ще бъде създадена и в районите на останалите православни храмове в региона.

ОДМВР-Разград апелира към всички граждани да се съобразяват с указанията, за да не се създават неудобства и напрежение. Редът за великденските празници ще бъде допълнително оповестен.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!