BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Откриха Седмицата на предприемачеството в ПГХТБТ „Мария Кюри“-Разград

Откриха Седмицата на предприемачеството в ПГХТБТ“Мария Кюри“-Разград.

Гости на откриването бяха областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен и заместник областният управител Евгени Драганов.

Седмицата започна с Арт базар на творби на талантливата художничка и ученичка в гимназията Шенай Мехмедова, както и на произведения на приложното изкуство, дело на нейни съученици. Събраните от базара средства ще бъдат предоставени на Шенай Мехмедова. Тя е ученичка в 11 клас в гимназията, родом е от Брестовене, рисува от малка.

Г-н Хюсмен поздрави младата художничка за таланта и стремежа й за развитие. Призова и нейните връстници да последват примера й, като полагат усилия за развиване на способностите си в различни сфери. България има нужда от още много млади образовани и талантливи хора, талантливи в различни сфери, които да направят така, че страната да се развива по-добре – заяви г-н Хюсмен.
Областният управител Гюнай Хюсмен се включи в базара като си купи две от картините на Шенай, а заместник областният управител Евгени Драганов – коледни украси.

Гости на събитието бяха още: началникът на РУО Ангел Петков, директорът на Филиал-Разград на РУ“Ангел Кънчев“ и председател на Обществения съвет към ПГХТБТ проф. д.н. Станка Дамянова, доц. д-р Даниел Павлов от РУ“Ангел Кънчев“, директори на училища от Разград.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!