BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

От Бюрото по труда в Разград с информация как ще протича дейността им за времето на извънредното положение

За времето на извънредното положение всички нормативно определени срокове, касаещи правото и получаването на парични обезщетения при безработица спират да текат.

Лицата желаещи да подадат документи за получаване на обезщетения при безработица ще могат да се регистрират в бюрото по труда и да подадат документи за получаване на обезщетения в срок от 14 дни след отмяна на извънредното положение, като подадените в този период документи ще се смятат за подадени в срок.

Заявленията за регистрация могат да се подават освен на място в ДБТ също и:

  • по електронен път по реда на Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги /с електронен подпис или ПИК на НОИ/;
  • чрез лицензиран пощенски оператор;

Във връзка с въведеното извънредно положение и Заповедта на министъра на здравеопазването за ограничаване на пътуването, уведомяваме всички регистрирани безработни лица, че планираните посещения в бюрото по труда се отлагат за времето след отмяна на извънредното положение.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!