BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ОУ „В. Левски“ – Разград и СУ „Х. Ботев“ – Кубрат са номинирани в Националния кръг на конкурс „Иноватори в образованието”

Във връзка с провеждането на Първи национален конкурс „Иноватори в образованието”, „За учителите, които вдъхновяват“, днес, 11 декември, се проведе Областен кръг на конкурса.

Членове на Областната комисия, определена със Заповед на Началника на Регионално управление на образованието – Разград г-н Ангел Петков, са представители на Областна администрация – Разград, РУО – Разград, представители на общините Разград и Кубрат.
Конкурсът за учители, които вдъхновяват и мотивират учениците си да постигат по-добри резултати, организиран за първи път от Министерството на образованието и науката, е продължение на политиката за създаване на култура на иновации в училищата и предоставяне на повече свобода на педагозите да прилагат нови методи на преподаване. В него можеха да участват отделни учители, директори или цели екипи.

В изискуемия срок в РУО – Разград са постъпили предложените за участие документи от четири училища на територията на областта, както следва: ОУ „Васил Левски“ – гр. Разград, СУ „Христо Ботев“- гр. Кубрат, ОУ „Отец Паисий“ – с. Дянково, общ. Разград и Професионална гимназия по химични технологии и биотехнологии „Мария Кюри“ – Разград.

Членовете на комисията оцени положителния опит от новаторските практики, чрез които уроците стават по-интересни, както и дали учителите успяват да стимулират учениците да бъдат творци и да мислят критично, целодневната организация на учебния ден, извънучебното време и работата с родителите и реши да номинира за участие в Националния кръг:
• ОУ „Васил Левски“ – град Разград, община Разград;
• СУ „Христо Ботев“- гр. Кубрат, община Кубрат.

Началникът на РУО – Разград ще изпрати по електронен път номинационните формуляри на всеки от одобрените за участие в националния кръг учители и учителски екипи в МОН до 8 януари 2020 г. Национална комисия, определена от министъра на образованието и науката, ще оцени и класира номинираните от областните комисии участници. Отличените иновации ще бъдат публикувани в „Годишник на иноваторите в образованието“, за да могат да ги прилагат и други учители. Победителите ще сформират Национален клуб на иноваторите, който ще провежда майсторски класове и форуми за обмяна на опит.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!