BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Още близо 3 тона капачки за кампанията „Аз вярвам и помагам 2“ от жителите на Община Разград

Община Разград и тази година продължава ангажимента си в националната кампания „Аз вярвам и помагам 2“, чиято основна цел е събиране на ненужни пластмасови капачки и получените парични средства от тяхното рециклиране да послужат за закупуването на медицинска апаратура в помощ на новородените в: СБАГАЛ “Проф. Д-р Димитър Стаматов – Варна” и МБАЛ „Света Анна – Варна“.

За около 8 месеца в базата на ОП „Ремонтстрой“ са събрани общо сто чувала пластмасови капачки, които тежат приблизително три тона, колкото са били предадени за цялата минала година.

Предаването на капачките ще се извърши утре в центъра на град Варна. С превозването на чувалите се е ангажирал директорът на ОП „Ремонтстрой“-Петър Петров, като този следобед в базата на предприятието те бяха натоварени на камион.

След предаването на капачките всички доброволци, взели участие в инициативата, сред които е и Община Разград, получават сертификат с благодарност за персонална ангажираност, социална отговорност и принос за развитие на кампанията за събиране на пластмасови капачки.

Събирането на капачки продължава в съоръжението в градинката до Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“-Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!