BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полицията проверява ВиК дружества и площадки за отпадъци в Разградска област

Във връзка с разпореждания на главния секретар на МВР са извършени съвместни проверки от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР Разград и ТД“ДАНС“ – Разград на всички оператори предоставящи ВиК услуги на територията на област Разград. Проверките са с цел установяване на наличното количество питейна вода и възможни проблеми при снабдяването на населението с нея, съобщи на брифинг пред журналисти днес директорът на ОДМВР старши комисар Ивайло Йовчев. Той уточни, че събраната информация от извършените проверки ще се докладва в ГД „Национална полиция“ МВР и след анализ, при възникнала необходимост, ще бъдат извършени допълнителни проверки на конкретни дейности на ВиК операторите. Същевременно вървят проверки и по спазване на изискванията на Закона за управление на отпадъците /ЗУО/ и Закона за опазване на околната среда. Към момента тече селектиране на обектите, които подлежат на проверка, като ще бъдат предприети действия и за установяване на нерегламентирани депа за съхранение на отпадъци. За последните 5 годините в ОДМВР-Разград са образувани 48 досъдебни производства, свързани с неправомерно присъединяване към водопреносната мрежа, съобщи старши комисар Йовчев.

Намаление с 11% при регистрираните криминални престъпления отчита ОДМВР-Разград за 2019 година. Коефициентът на престъпност е 978,36 престъпления на 100 хил.души, за 2018 г. е бил 1097,76, уточни директорът. През декември са проведени 30 специализирани полицейски операции за противодействие на престъпленията, опазване на обществения ред, осигуряване на безопасността на движението и намаляване на предпоставките за настъпване на тежки ПТП.

От 01.12.2019г. до 31.12.2019г. на територията на Област Разград са настъпили общо 56 ПТП, от които 15 тежки с един загинал и 19 ранени. Заснети са общо 1308 нарушения на скоростните режими от водачи. Най-фрапиращи от тях са:

На 21.12.2019г. в гр.Завет, ул.“Освобождение“, при ограничение от 50км./ч. за населено място, водачът на л.а. „Опел“ със софийска регистрация е управлявал посоченото МПС със 129 км./ч.;

На 25.12.2019г. по път II-23, при км.42+400, в посока от гр.Кубрат за с.Беловец, като при ограничение от 60км. за извън населено място, водачът на л.а. с марка „Пежо“ и с разградски регистрационен номер е управлявал посоченото МПС със засечена скорост от 108 км./ч.
За извършени нарушения на скоростните режими през предходни периоди в ОДМВР – Разград за м.декември са съставени 1100 електронни фиша.

През декември 2019 г. са съставени общо 2653 документа /АУАН и глоби по фиш/ за извършени нарушения по ЗДвП, като броят на съставените такива документи за същия период на 2018г. е 1247. Наблюдава се ръст с 1406 документа или с 112,7%, съобщи на брифинга комисар Божидар Божков, началник отдел „Охранителна полиция“.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!