BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полицията ще следи за обществения ред по време на предстоящите празници в пълен състав

В ОДМВР-Разград е създадена организация за недопускане на нарушения на обществения ред през празничните и почивни дни. Засилено ще бъде полицейското присъствие в районите на християнските храмове и други обществени места, където е планирано провеждането на различни събития и публични празнични прояви.

Предприети са превантивни мерки за ограничаване извършването на престъпления против собствеността. По време на празниците зачестяват домовите кражби, тъй като много граждани отсъстват от домовете си и пребивават в други населени места. Полицията препоръчва стопаните да предприемат всички необходими мерки за опазване имущество си, особено ако отсъстват за по-дълго време, да не се оставят големи суми пари и ценности, да се обезопасят жилищата, да бъдат бдителни за непознати и съмнителни лица, които влизат в етажната собственост, да са добре затворени и укрепени прозорци и балконски врати, особено на жилищата намиращи се на по-ниските етажи, да не се оставят отключени и без надзор превозни средства.

По време на Великденските празници от 30 април до 4 май се очаква значително увеличение в интензивността на движението по основните и второстепенни пътища на територията на ОДМВР. През този период ще се предприемат превантивни мерки за ограничаване предпоставките за пътни злополуки – респектиране на грубите нарушители, изваждане от движението на неправоспособни, употребили алкохол или наркотици водачи, както и мерки за недопускане на задръствания. От 29 април до 9 май на територията на ОДМВР-Разград ще бъде проведена специализирана полицейска операция за спазване на скоростните режими, управление на МПС след употреба на алкохол, наркотични и други упойващи вещества, правоспособност, използване на обезопасителни колани и системи.

Полицейско присъствие е организирано и при провеждането на традиционния Великденски крос. В изпълнение на заповед, издадена от кмета на община Разград, на 1 май от 9.30 до 11.30 часа с униформени служители ще бъде обезпечено трасето на спортната изява. Затворени за движение и паркиране ще бъдат улиците „Св. св. Кирил и Методий“, „Искър”,  „Иван Вазов“, „Дунав“ и „Паркова“.

ОДМВР-Разград апелира към всички граждани да се съобразяват с указанията, давани от полицейските служители, както и да съблюдават спазването на разпоредените противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!