BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полша стартира чартърната програма „Полет към дома“ и за граждани на държави-членки на ЕС

Министерството на външните работи на Полша информира, че в дух на солидарност програмата „Полет към дома“ ще бъде отворена и за граждани на държавите-членки на ЕС. Програмата включва чартърни полети, изпълнявани от авиокомпанията ЛОТ, чрез които и гражданите на държавите-членки на ЕС ще могат да се придвижват от и до Варшава.

Резервации за  чартърни полети на ЛОТ по тази програма следва да се правят чрез  полските посолства и консулства по места. Преди пристигането си във Варшава с такива полети гражданите на държавите-членки на ЕС е необходимо да имат организиран транспорт до своите страни след това. Полетите на ЛОТ по тази програма са посочени на сайта https://m.lot.com/pl/pl/lot-do-domu , който се обновява непрекъснато.

Със съдействието на посолството ни в Полша днес на борда на чартърен полет на авиокомпанията ЛОТ по линията Варшава-София-Варшава ще бъдат качени срещу заплащане български граждани, които искат да се завърнат в България.  За целта е необходимо същите да се регистрират чрез посолството ни във Варшава. Очаква се самолетът за София да излети в 16:40 местно време.

Посолството ни в Полша е направило необходимата организация за улесняване завръщането на желаещите български граждани. Очаква се чартърен полет до София от Варшава срещу заплащане да има и утре, 21 март.

Препоръчва се българските граждани, които желаят да се възползват от него, да се свържат с посолството ни за повече информация на телефони:

Тел.: +48 22 629 40 71; +48 22 629 40 72, за спешни случаи в извънработно време: + 48 668 668 813.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!