BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Португалия въведе предварителна електронна регистрация за пристигащите от България

От 1 април 2021 г. българските граждани, които пристигат в Португалия, независимо с какъв транспорт, предварително трябва да попълнят онлайн двуезичен формуляр.

Формулярът е достъпен на следния интернет адрес: https://travel.sef.pt/Forms/Default.aspx.

След подаване на данните, включително и адреса на пребиваване на португалска територия, пътникът ще получи на електронната си поща искане за потвърждение на адреса и след това удостоверение, което да представи на граничния контрол.

По информация на посолството ни в Лисабон това е задължително условие за получаване на разрешение за влизане в Португалия.

Освен пристигащите от България, формуляр трябва да попълнят и пристигащите от Великобритания, Бразилия, РЮА, Чехия, Кипър, Словения, Естония, Франция, Унгария, Италия, Малта, Полша и Швеция.

При нужда от съдействие българските граждани в Португалия могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Лисабон на следните телефонни номера: +351 213 976 364; +351 213 976 367, както и на дежурен телефон в извънработно време – +351 933 611 337. Сигнали може да се подават и на email адреса на посолството: [email protected]

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!