BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Преди Тотнъм – Лудогорец

На 26 ноември (четвъртък) отборът на Лудогорец излиза в нелек сблъсък срещу английския гранд Тотнъм в мач от група J на груповата фаза в Лига Европа. Основната цел пред момчетата на Станислав Генчев е да се представят достойно в оставащите срещи до края на груповата фаза, тъй като, макар и минимални, шансовете за прескачане на групата все още съществуват. В първия мач между двата отбора Лудогорец загуби с 1:3 в Разград, но в срещата днес целта пред българския тим е победа.

Лудогорец е лидер в А група с 3 поредни победи в последните си мачове от българското първенство, а „шпорите“ са на върха в класирането на Висшата лига в Англия с 4 победи в последните 5 мача. Играчите на  Лудогорец са наясно, че двубоят, който ги очаква на стадион „Тотнъм Хотспър“, ще е от тези, които остават в историята, а историята на Лудогорец с отбори от Висшата лига не е никак скромна.

Още през 2014 г. момчетата на тогавашния треньор Георги Дерменджиев попадат в група, заедно с отбори като Реал Мадрид, Базел и Ливърпул. Жребий, за които не са и мечтали. Въпреки скромния си тогава опит в Шампионска Лига, орлите изиграха два повече от силни двубоя с Ливърпул. Като гости отстъпиха с 1:2, но домакинският мач на разградчани на националния стадион „Васил Левски“ ще се запомни като един от най-силните с краен резултат 2:2. В началото на двубоя Дани Абало изведе Лудогорец напред, а минути преди последния съдийски сигнал Георги Терзиев вкара изравнителния гол и разградчани спечелиха ценната 1 точка.

Две години по-късно „орлите“ отново изтеглиха тежък жребий. Съперници в група „А“ от груповата фаза на Шампионска Лига бяха Арсенал, ПСЖ  и Базел. В мача си на 19 октомври разградчани претърпяха сериозна загуба с 0:6 на „Емирейтс Стейдиъм“, но отказване нямаше. Последва и двубоят на 1 ноември на националния стадион,  в който  Кафу и Кешерю се разписаха с два ранни гола, но може би напрежението се оказа прекалено голямо и в крайна сметка Арсенал взе своето с краен резултат от  3:2.

В четвъртък вечер Лудогорец продължава да пише своята клубна история на английска земя. Съставът на „орлите“ е променен, но целта остава същата – достойно представяне и приятен за гледане футбол.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!