BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пригответе си: морковена крем супа с френска леща

Необходими продукти:

6 моркова, нарязани на едро
1/2 чаена лъжица ким
1/4 чаена чаша зехтин
1 глава лук, нарязана на ситно
3 скилидки чесън, тънко нарязани
2 стръка целина, нарязани на ситно
3 сантиметра корен джинджифил, настърган
листенцата от 3 стръка мащерка
1 1/2 литра зеленчуков бульон
1 чаена чаша френска леща (зелена)
хрупкав хляб за сервиране

Начин на приготвяне:

Включете фурната на 180 градуса и застелете с хартия за печене голяма тава.

Сложете картофите, ким и 2 супени лъжици зехтин в купа и ги разбъркайте, за да се овкусят. Изсипете в тавата и изпечете за 30 минути.

Останалата 1 лъжица зехтин загрейте в тенджера. Изпържете лука и чесъна за 3-4 минути, до омекване. Добавете целината и още 3-4 минути пържете, за да омекне и тя. Прибавете джинджифила, мащерката, бульона и опечените картофи. Варете около 25-30 минути, докато течността намалее. Пасирайте супата, използвайки блендер.

Докато се пекат морковите, сварете лещата до готовност в около 2 1/2 чаени чаши вода за около 30 минути. Прецедете я, ако има остана вода в нея и я добавете към пасираната супа.

Гарнирайте я с още мащерка и сервирайте с препечен хляб.

Източник: delicious.com.au

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!