BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Присъда и глоба в размер на 2500 лева за мъж разпространявал наркотици и държал боеприпаси без разрешително

Разградският окръжен съд одобри постигнато между Окръжна прокуратура Разград, подсъдим и неговия адвокат споразумение, с което Добрин Д. се признава за виновен по повдигнатите му две обвинения.

На 08.11.2019 г. в Разград, Русе и в село Топчии, в условията на продължавано престъпление без надлежно разрешително Добрин държал високорискови наркотични вещества с цел разпространение – 871,7761 гр. марихуана на обща стойност 5230,60 лева.

На същата дата в дома му в Русе са открити боеприпаси за огнестрелно оръжие – петдесет броя бойни патрони калибър 5,6 мм. без да има за това надлежно разрешително.

В съдебната зала 40-годишният мъж заяви, че разбира в какво е обвинен, съгласен е с условията и последиците на споразумението, което е подписал доброволно.

След като прецени, че споразумението не противоречи на закона и морала, Разградският окръжен съд го одобри. За първото извършено престъпление Добрин прие да изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 9 месеца и глоба в размер на 2500 лева, а за второто – 1 година „лишаване от свобода“.

На подсъдимия бе определено едно общо наказание в размер на най-тежкото – 1 година и 9 месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването на което да бъде отложено за изпитателен срок от 3 години и наказание „глоба“ в размер на 2500 лева.

Възпитателната работа по отношение на Добрин Д. бе възложена на РУ на МВР Русе.

Одобреното от съда споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!