BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Продавачите на зеленчуци получиха предпазни шлемове, от утре се въвежда нова организация за посещаване на пазара

Продавачите на плодове и зеленчуци на общинския пазар в Разград получиха днес предпазни шлемове. Те са част от дарението към Общинския кризисен щаб за борба с Коронавируса, което направиха предприемачите Милен Минчев, Никола Николов и Стефан Томов. Общо шлемовете са 400, 200 от тях са раздадени на: полицаите на КПП-тата, служителите в сектор „Български документи за самоличност“, общинските служители, които работят с граждани, служителите в общинските социални услуги. На ОП“Общински пазари“ бяха предоставени 60 шлема, които заместник-кметът Мирослав Грънчаров и директорът на предприятието Айлин Джеляйдинова раздадоха на продавачите, които в този момент бяха на пазара.

Грънчаров и Джеляйдинова информираха продавачите, че от утре, 10 април, се въвежда нова временна организация за посещаване на пазара. Тя е определена на база заповед на Министъра на здравеопазването от 6 април, съгласно която във всеки пазар в страната става задължително еднопосочно движение в рамките на пазара. Разградският пазар ще има един вход – откъм администрацията на пазара и цветарските магазини – и два изхода: откъм базата на  Центъра за работа с деца и чешмата и откъм НАП. Изходът откъм недовършената сграда на МВР ще се използва само от продавачите за зареждане. За спазване на новата организация ще следят служителите от отдел „Опазване на обществения ред“ в Община Разград и от РУ на МВР-Разград.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Материалът Продавачите на зеленчуци получиха предпазни шлемове, от утре се въвежда нова организация за посещаване на пазара е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!