BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Работна група с всички ангажирани организации ще предложи нова концепция за подобряване на обучението на участниците в движението по пътищата

Работна група с участието на всички ангажирани институции, браншови организации, академични среди и неправителствен сектор ще разработят цялостна нова концепция за промяна на обучението за подготовката на участниците в движението. Това съобщи председателят на Държавна агенция “Безопасност на движението по пътищата” Малина Крумова след среща с представители на протестиращите днес автоинструктори.

“Трябва да спрем да говорим на парче за обучението. Затова след срещите днес с участието на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков и министъра на образованието и науката Красимир Вълчев бе взето решение да се сформира нова работна група, която да обхване всички аспекти свързани с него”, подчерта Малина Крумова. По думите й шофьорският курс е само един практически елемент от обучението ни да бъдем участници в движението затова и то трябва да започва от най-ранна възраст и да бъде по-добре координирано през всичките му етапи.

Работната група ще разработи предложения, които да бъдат синхронизирани с новия Закон за движение по пътищата и да обхванат и елементи като нуждата да има допълнителни ограничения за новите водачи, след придобиване на тяхната правоспособност.

Работната група ще има ясно разписани правила за провеждане на заседанията, а в нея ще бъдат поканени максимално широк кръг от специалисти и организации.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!