BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Работна среща с представители на работодателските организации и РУО-Разград

Заместник областният управител на Област Разград Евгени Драганов откри и ръководи работна среща с представители на работодателските организации и РУО-Разград. На нея бяха обсъдени и одобрени предложенията за представители на работодателите в Обществените съвети в професионалните гимназии в Област Разград.

Според разпоредба на Закона за предучилищното и училищното образование в състава на Обществените съвети на училищата, които извършват обучение за придобиване на професионална квалификация, се включва и представител на работодателите. Съгласно Правилника за създаването, устройството и дейността на Обществените съвети в училищата представителят на работодателите се определя от Областния управител по предложение на представителните организации на работодателите. Обществените съвети се актуализират след тригодишен мандат.

В работната среща участваха представители на: РУО-Разград, Асоциацията индустриалния капитал в България и Съюза за стопанска инициатива, а от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, Регионалната търговско-промишлена и земеделска камара и Стопанска камара-Разград бяха представили предварително свои становища.

На срещата бе постигнат консенсус относно представителите на бизнеса в Обществените съвети на десетте професионални гимназии в региона: 6 в Разград и по 1 в Исперих, Кубрат, Лозница и Завет.

Участниците в работната среща обсъдиха и необходимостта от организиране на среща между работодателите и представителите на институциите, ангажирани с подготовката на план-приема за гимназиалния курс на обучение за следващата учебна година с оглед съобразяването на план-приема с нуждите на бизнеса в региона и възможностите за реализация на младите хора след завършване на средно образование.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!