BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Разградската библиотека отвори врати при строги противоепидемични мерки

На основание Заповед № РД-01-194 от 30.03.2021 г. на министъра на здравеопазването и частичното разхлабване на противоепидемичните мерки от 01.04.2021 г. /четвъртък/ всички отдели на РБ „Проф. Боян Пенев” – Разград възстановят работа с потребители на библиотечни услуги – Централна сграда и Детски отдел, при строго спазване на противоепидемичните мерки.

Обслужването на читатели в отделите „Заемна за възрастни” и Детски отдел се извършва при строго спазване на физическа дистанция от 1,5 м между посетители и между посетители и служители; като не се допускат повече от 3 /трима/ посетители в зала и задължително със защитни маски за лице.

Престоят на посетители в читални зали – Централна сграда и Детски отдел се ограничава до 1 час и 30 мин. при строго спазване на физическа дистанция от 1,5 м и задължително поставяне на защитни маски за лице, като не се допуска повече от 1 човек на 3 кв. м.

Не се разрешава ползването на настолни компютърни конфигурации от посетители.

Културните мероприятия на територията на РБ „Проф. Боян Пенев” – Разград – Централна сграда и Детски отдел, могат да се организират и провеждат при заетост на местата до 30% от общия им капацитет на закрито при спазване на физическа дистанция от 1,5 м и задължително поставяне на защитни маски за лице.

Редовно почистване и дезинфекция на подове, санитарни помещения и др. контактни повърхности и проветряване на помещенията, съгласно установен график.

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!!!Уважаеми читатели и потребители на библиотечни услуги, във връзка със заповед Заповед № РД-01-194 от…

Posted by Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“- Разград on Wednesday, March 31, 2021

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!