BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Разградската полиция е готова да посрещне първия учебен ден

Засилено полицейско присъствие е осигурено за първия учебен ден около всички училища, детски градини, натоварени и опасни пътни участъци, кръстовища и пешеходни пътеки в област Разград. Освен сектор “Пътна полиция”, в началото на учебната година участие в охранителните и организационни дейности ще вземе целият униформен състав на полицията.

Служители на ОДМВР са провели срещи с представители на Регионалния инспекторат по образованието, с кметове на общини, директори на училища, с цел набелязване на съвместни действия по организиране началото на новата учебна година и недопускане на нарушения на обществения ред.

На места вече са извършени проверки на сградите на училищата и детските градини с цел даване на предписания за подобряване на тяхната физическа защита и недопускане на нерегламентирано проникване в тях. Срещи се провеждат и с охранителните фирми, пазещи училищата и детските градини, като се обръща внимание да следят за лица със съмнително поведение в и около обектите. Уточнени са начините за бърза връзка на училищните ръководства, охранителните фирми и представителите на районните управления.

Предстоят системни проверки в питейни и увеселителни заведения за пребиваване на малолетни и непълнолетни лица в тях, както и за нерегламентирана продажба на алкохол и тютюневи изделия. Създадена е организация за противодействие на разпространение на наркотични вещества в районите на училищата, като се провеждат периодично полицейски операции.

От 1 септември до 31 октомври се провежда традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“, а за периода 16-ти септември – 31-ви октомври, с цел предотвратяване на пътни произшествия, ще бъде осигурено полицейско присъствие и контрол в районите на училищата по време на отиване и връщане на децата от учебните заведения. При необходимост движението ще се регулира ръчно.

През трите ваканционни месеца /01.06 – 31.08.2019г./на територията на ОДМВР-Разград са настъпили три пътно-транспортни произшествия с деца на възраст от 9 до 12 години. Две от децата са пострадали като пътници в автомобили, а третото – като пешеходец. На 15 юни около 22.20 часа на пътя Разград – Ясеновец –Исперих водач на „Тойота Раф“ се преобръща извън пътното платно. Леко пострадало е 12-годишно момче, което се возело в джипа. На 12 юли около 18.30 часа 10-годишно момиче излиза внезапно на пътното платно в село Китанчево и е ударено от „Опел Астра“, управляван от 34-годишна жена от Исперих с шест годишен стаж като шофьор. На 14 юли около 16 часа по път Е-70 в района на село Осенец румънски „Форд“ се блъсна в насрещно движещ се товарен автомобил. 9-годишно момче пострада тежко и заедно с баща му бяха откарани в МБАЛ-Разград.

„Седмица за превенция на детската пътна безопасност” са дните от 23 до 29 септември, като 28.09. е обявен за „Ден на превенцията”. Тогава в град Плевен ще се проведе 27-мият национален конкурс „Пътен полицай на годината – 2019”.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!