BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Разград отбеляза 22 септември

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев произнесе слово пред обществеността, по повод празника 22 септември – Ден на Независимостта на площад „Възраждане“.

„Да запазим древното наследство и да гарантираме, че Разград се развива, като модерен град, който отговаря на съвременните изисквания и предизвикателства – това е основен дълг на всеки гражданин. Този дълг обединява дух и атмосфера, автентичност и съвременен облик, традиции и толерантност през изминалите 111 години от официалното провъзгласяване на Независимостта на България“, каза в приветственото си слово градоначалникът.

Тържеството в Разград започна с танц на Мажоретен състав при ЦПРЛ – ЦРД.

След речта на кмета започна ритуал за поднасяне на венци и цветя в знак на уважение към Независимостта на България. Венци и цветя бяха положени пред Войнишкия паметник от кмета д-р Василев и заместника му Галина Георгиева, венци имаше и от името на народния представител от ГЕРБ Десислава Атанасова, от народния представител от БСП за България Денчо Бояджиев, Асим Адемов-член на ЕНП/ГЕРБ в Европейския парламент, председателят на Общински съвет – Разград Надежда Радославова. Венци положиха и областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и заместникът му Евгени Драганов, общински съветници от групата на ГЕРБ, общински съвет на БСП и общинскисъветници от групата на БСП, Регионален исторически музей, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, представители на политически партии, културни институции, признателни граждани.

След ритуала всички участници в тържеството посетиха гостуваща камерна историческа изложбаот Регионален исторически музей – Варна, посветена на Деня на независимостта, която бе експонирана във фоайето на НЧ „Развитие 1869“.

Материалът Разград отбеляза 22 септември е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!