BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Разград ще е домакин на Балкански шампионат по бадминтон

Разград ще е домакин на Балкански шампионат по бадминтон за момичета и момчета до 13 години тази година, а Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев ще е патрон на състезанието. Това се договориха на работна среща днес градоначалникът и Президентът на Балканската асоциация по бадминтон проф. д-р Пюзант Касабян. В нея участваха и Президентът на Спортен клуб „Бадминтон-Разград“ Цветан Танев и пресаташето на Балканската асоциация по бадминтон Пламен Николов.

Балканското първенство ще се проведе в края на септември – началото на октомври. Очаква се в него да участват около 100 състезатели от 7-8 държави от Балканския полуостров. Общо членове на Балканската асоциация по бадминтон са 13 държави, но активна дейност в тази възрастова група развиват 7-8 страни. Състезанието ще продължи 3 дни, предвижда се да се проведе в залите на ОУ“Н.Й.Вапцаров“ и ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“ в новия физкултурен салон в двора на Езиковата. Проф. д-р Касабян е разгледал двете спортни съоръжения и коментира, че те са подходящи за подобно състезание. Двамата с кмета Денчо Бояджиев коментираха и състоянието на спортна зала „Абритус“, в която след приключване на ремонта ще може да се организират състезания и при по-големите възрастови групи. Г-н Бояджиев заяви категоричната позиция на новото общинско ръководство, че ремонтът на спортна зала „Абритус“ е сред приоритетите на управлението и ще се работи по възможността да приключи до края на 2020 г.

Проф. д-р Касабян подари на кмета издание на паметната книга „Българска спортна слава“ с автограф. Проф. Касабян е легенда в българския спорт. Бил е състезател по четири вида спорт – баскетбол, тенис на маса, тенис и бадминтон, като най-големите му успехи са в бадминтона – 11 пъти шампион при бадминтона – единично и по двойки. 9 пъти е носител на купата на България. Печелил е призове от международни турнири – лично и в двойка.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!