BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Районната прокуратура в Разград ръководи досъдебно производство за опит за измама на служителка в заложна къща с 20 монети

Досъдебно производство за опит за измама на служителка в заложна къща с 20 монети от жълт метал ръководи Районната прокуратура в Разград. Установени са и извършителките на престъплението по член 209, ал. 1, във връзка с член 18, ал. 1 от НК.

На 25 септември тази година в заложна къща в Разград влезли две жени, които предложили на служителката в обекта залог от 20 монети от жълт метал, за които твърдели, че са златни, срещу 11 300 лева. Малко преди да сключи договор за залог с една от жените, служителката в заложната къща била уведомена от своя колежка в заложна къща в Русе, че е била измамена от две жени с 11 000 лева. Срещу парите те заложили 20 монети от жълт метал, за които било установено, че не са златни.

Служителката успяла да забави двете жени и да подаде сигнал в полицията. Извършителките на опита за измама били задържани от ОД на МВР в Разград. Оказало се, че те са същите, които са измамили служителката на заложната къща в Русе.

Действията по разследването продължават.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!