BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Свети Валентин става все по-скъп, въпреки че губи популярност

През тази седмица на дневен ред излиза Денят на влюбените, който през годините се е превърнал в огромна търговска възможност за малки и големи предприятия.

Така, дори и да не искате да празнувате, навярно около Вас ще има множество мероприятия, промоции и реклами, които няма да Ви оставят на мира.

В наши дни любовта вече има парично изражение, особено когато говорим за 14 февруари.

За това свидетелстват данните за разходите на потребителите в САЩ, които всяка година по това време разтварят портфейлите за най-различни артикули и услуги, крещящи „обичам те”, като свещи, цветя, романтични вечери и прочее.

Средните разходи на потребител за Свети Валентин записват ръст през 2019 г., въпреки отчетливия спад на интереса към този ден в САЩ, пише Forbes.

Общите харчове на американците за празника на любовта се очаква да достигнат колосалните 20.7 млрд. долара през тази година, което е повишение от 6% спрямо 2018 г., когато за романтика бяха отделени 19.6 млрд. долара, сочат данните на Националната федерация за търговия на дребно.

Това е рекордна сума в САЩ, въпреки че популярността на празника намалява. Преди десетилетие делът на американците, заемащи участие в празненствата, е възлизал на 63%.

За сравнение, в наши дни този дял е спаднал с цели 12 процентни пункта, до 51% от населението. На фона на тези данни, става ясно, че хората, които продължават да отбелязват Свети Валентин, правят по-сериозна подготовка от всякога.

Това показва, че любовта не излиза евтино в наши дни. Разбивката на предвидените разходи сочи, че празнуващите са предвидили 93.24 долара за романтичните си партньори, 29.87 долара за други членове на семейството си, 9.78% долара за приятели, 8.63 долара за съученици или учители, 7.8 долара за колеги, 6.94 долара за домашни любимци и др.

Традиционно, мъжете ще отделят най-сериозни средства – средно по 229.54 долара, което е над два пъти от планирате разходи на жените, а именно средно по 97.77 долара.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!