BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Системата ESP е предотвратила 500 000 инцидента на пътя

Около 15 000 човешки живота са били спасени, а около половин милион нещастни случаи на пътя са предотвратени благодарение на използването на електронната система за стабилизация (ESP), твърди в свое проучване британското издание Auto Express.

Тази система предотвратява поднасянето и съответно излизането на автомобила от пътя. Тя работи съвместно с ABS и определя положението на предните колела, като сравнява тази информация с посоката на движение на автомобила. Ако системата отчете, че шофьорът губи контрол над автомобила, тя намалява скоростта и въртящия момент, като изравнява траекторията на движението на превозното средство.

ESP е разработена от Bosch и Mercedes, като за първи път се поставя на Mercedes-Benz S-Class през 1995 г. Сега със системата за стабилност задължително са оборудвани автомобилите в повечето държави – около 82% от всички коли по света.

„Благодарение на ESP беше повишена значително безопасността на пътя. Всъщност, тази система качи безопасното пътуване на едно по-високо ниво и представлява основна крачка по пътя към нулево количество инциденти на пътя“, коментира Харалд Крегер, член на Съвета на директорите на Bosch.

Източник: automedia.investor.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!