BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Служители и потребители на КСУПЛУ-Просторно украсиха мост в Разград за Деня на Любовта, празник за тийнейджърите организира Младежкият Превантивен център

Комплексът за социални услуги за пълнолетни лица с увреждания в село Просторно и Младежкият съвет по наркотични вещества към Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център Разград организираха оригинални инициативи, посветени на 14 февруари – Денят на Любовта.

Служителите на КСУПЛУ-Просторно изненадаха разградчани с поставяне на валентинки на Орлов мост или Панчоолу моста рано сутринта. Сърчицата с послания са изработени от потребители и служители на Комплекса през последните дни, тази сутрин са поставени в 7,30 ч. от социалните работници, за да създадат празнично настроение на отиващите сутринта на работа жители на града. „Мотото на нашата институция е „Усмивката ни отива“ и искахме да подарим настроение на разградчани“ – обясни директорът на Комплекса Диана Георгиева. Украсата предизвика интереса на минувачите, които се снимаха до нея, оказа се в красив синхрон и с любовните катинари, които през последните години млади двойки поставят на моста.

Превантивна кампания “Изберете любовта, а не наркотиците“ пък проведоха вчера Младежкият съвет по наркотични вещества към Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център Разград. Кампанията беше съчетана с предстоящия празник Свети Валентин. Участие взеха и представители от Регионална здравна инспекция. Г-жа Катя Теофилова поднесе кратка информация по темата ХИВ/СПИН. Доброволците от Младежкия съвет по наркотични вещества се бяха подготвили с емоционална програма, която включваше: препоръчано облекло в червено, игри с предизвикателства и въпроси от „Колелото на Купидон“, стрелба по балони, в които имаше сентенции за любовта,танци по двойки и излъчване на победители ,които се сдобиха с титлите МИС и МИСТЪР „Свети Валентин“. Участниците в забавните игри получаваха тематични награди.

Всички участници в кампанията получиха бонбон с кондом. Презервативите и информационните брошури бяха осигурени от Регионална здравна инспекция. Главно действащо лице в кампанията бе Купидон с красивите си ангелски криле, който мяташе стрелите си по набелязани от него двойки. Кампанията завърши с много музика и настроение. Днес доброволците продължиха инициативата „Кондом с бонбон“ в своите училища.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!