BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Супер Луна в нощта срещу 8 април

В нощта на 7 срещу 8 април ще сме свидетели на явлението Супер Луна. Това каза физикът Пенчо Маркишки от Института по астрономия с Национална астрономическа обсерватория при Българска академия на науките (БАН).

„Перигеят на Луната ще бъде на 7 април в 21.10 ч. – с 8 часа и 25 минути преди пълнолунието на 8 април в 5.35 ч.“, обясни физикът.

„За суперлуния се обявяват пълнолунията, принципно – и новолунията, случващи се при междуцентрови разстояния Земя – Луна по-малки от 360 000 км. Такива пълнолуния през 2020 г. са мартенското, априлското и майското“, изтъкна още Маркишки.

При суперлуние не е възможно да се отчете разлика във видимия диаметър на Луната с невъоръжено око. Но тогава той е с близо 7% по-голям от тогава, когато Луната е на средно разстояние от Земята. При суперлуние Луната е с яркост около 16% по-висока от средната.

Супер Луната ще донесе късмет на тези, които търсят промяна. Също така е важно през този ден да сте настроени оптимистично – това ще помогне да се изпълнят най-съкровените Ви желания, посочват астролозите.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!