BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С един билет – две места за моноспектакъла на Ники Урумов „Мъжка задушница”

Билетите за хитовия моноспектакъл „Задушница“ на Николай Урумов от 16 януари се продават при промоционални условия. С един закупен билет ще се ползват две места, което при цени от 10 и 12 лв, прави съответно 5 и 6 лв. на зрител.  Представлението е на 23 януари, от 18 часа, в НЧ „Развитие 1869“ /Стария театър/.

Билетите се продават в администрацията на НЧ „Развитие-1869“, на ул. „Антим Първи“ №1, от 9 до 17 часа. В деня на спектакъла ще бъде отворена касата в театралната сграда, като тя ще работи от 12 до 18 часа.

Моноспектакълът „Мъжка задушница“ е създаден по книгата „Видрица“ на поп Минчо Кънчев. Режисьор е Емил Бонев, сценографията е на Виолета Радкова, музиката на Пламен Мирчев-Мирона, а музиката на живо изпълнява Светла Петкова.

Един сладкодумец ни въвлича с историята си в българското Възраждане по незабравим начин. С любов и неповторимо чувство за хумор той ще ни разходи сред обикновените българи от онези времена – такива каквито ги е видял по улиците, кръчмите и домовете им. Ще ни разкаже също и за делото на Апостола, за работата на комитетите, за анадолските затвори в Диарбекир и как се живее там… от първо лице, единствено число.

Гледалите спектакъла коментират, че тази среща с Ники Урумов в кожата на поп Минчо Кънчев не е за изпускане.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!