BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Три нови случая на заразени с COVID-19 в Разград

По информация на Регионална здравна инспекция (РЗИ) Разград, на 03.08.2020 г. са регистрирани три нови потвърдени случаи на заразени с COVID-19 жители на област Разград.

Първият случай е мъж на 43 г. от град Разград. Потърсил е медицинска помощ на 03.08.2020 г. в Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград (МБАЛ – Разград). Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 (специализиран тест за наличие на заразата COVID-19) е положителен. Заразеният не съобщава за придружаващи заболявания.

Вторият случай е мъж на 42 г. от град Разград. Потърсил е медицинска помощ на 03.08.2020 г. в МБАЛ – Разград. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. Лицето не съобщава за придружаващи заболявания.

Третият случай Мъж на 59 г. от град Разград. Потърсил е медицинска помощ на 03.08.2020 г. в МБАЛ – Разград. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. Заразеният не съобщава за придружаващи заболявания.

И тримата са с предписание за домашна изолация, в рамките на 14 дни.
Областният кризисен щаб за борба с коронавируса отново призовава за стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!