BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Учение при тежка катастрофа до жп гара Разград ще се проведе утре

Утре, 30 септември, ще се проведе учение по Безопасност на движението по пътищата, организирано от Областна управа Разград. В него ще участват служители на ОД на МВР, ОДПБЗН, ЦСМП, БЧК, сектор „Специализирани оперативни дейности“ към РДПБЗН-Русе, Окръжна прокуратура – Разград, служители на областна администрация и община Разград. Учението ще се проведе на пътя за жп гара Разград, в участъка от разклона за с. Стражец, до мястото, където  двулентовото платно преминава в еднолентово, малко преди гарата и разклона за с. Раковски.

Същинската част на учението започва в 10,50, а в 12 часа на място е брифингът на областния управител Гюнай Хюсмен, с участието още на заместник-председателя на Държавна агенция „Безопасност на движението“ Анжелина Тотева, представители на ОД на МВР-Разград и ОДПБЗН-Разград.

Учението включва проиграване на симулация на тежка пътна катастрофа, с много пострадали и загинал. В ПТП участват камион с цистерна, пренасяща опасен товар /сярна киселина/, микробус с работници и лек автомобил. Катастрофата е възникнала при предприето от камиона изпреварване, врязване в него на лекия автомобил и последващ удар от микробуса. При сблъсъка се получава теч и разлив на опасното вещество в цистерната. Ангажираните институции ще демонстрират нивото на взаимодействието помежду си в напрегната ситуация, изискваща бързи и добре координирани мерки. Те ще трябва да обезопасят мястото на инцидента, да окажат първа помощ на пострадалите и да осигурят транспортирането им до болница. Ще се наложи да бъдат демонтирани части от катастрофиралите автомобили, за да се стигне до пострадалите в тях. Предвидено е да бъдат предприети нужните действия, за да се спре течът на опасното вещество, а разливът – неутрализиран. Следват оглед на местопроизшествието, разчистването му и постепенното възстановяване на движението.     

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!