BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ученици и родители се състезаваха заедно по проект „Заедно извън клас – училището и семейството споделят отговорности за бъдещето на детето”

Средно училище „Христо Ботев”, град Лозница, и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, гр. Лозница, проведоха състезание с практико-приложен характер „Защита при пожар и наводнение” днес, 16 ноември.

Състезанието се организира в изпълнение на проект „Заедно извън клас – училището и семейството споделят отговорности за бъдещето на детето” по Национална програма „Заедно за всяко дете – 2019”.

Днешното състезание е алтернативна форма на взаимодействие на училището с родителската общност, защото придобиването на практически умения за защита при пожар и бедствия е от съществено значение за опазване на живота на всеки български гражданин.

Гости и поддръжници на полезните каузи са: г-н Емилиян  Станев – директор Регионална дирекция пожарна безопасност и защита на населението  гр. Разград и г-н Диян Хинков – началник на РСПБЗН гр. Лозница.

Състезанието е със статут на училищно. Отборите се състоят от двама души – родител и дете. Участие взеха  19 отбора. Състезанието за деца и родители се проведе по следните дисциплини:

  1. водно спасяване;
  2. разпознаване на уреди за гасене на пожар;
  3. оказване на първа помощ;
  4. окомплектоване на личен пакет за действие при бедствия и аварии.

Наградите са осигурени със средства от проекта. Посланието на училището към участниците е: „Да бъдем повече време заедно и сред природата!“

Класирането изглежда по този начин:

  • І място: семейството на Константин Тъмнишки от VІІ клас;
  • ІІ място: семейството на Денис Мустафов от V клас;
  • ІІІ място: семейството на Анъл Али от V клас.

Всички успяха да усетят състезателния дух и да се насладят на преживените емоции. Учениците останаха удовлетворени от участието си в състезанието, превърнало се в истински празник. Те опознаха родителите си от различен аспект и се сближиха още повече с тях.

Училищното ръководство изказва своите благодарности за активно участие в инициативата на децата и техните семейства.

След закриването, родители и ученици споделиха, че очакват още такива предизвикателства и заявиха желание да участват активно в училищния живот, защото това променя облика на училището като институция и го прави по-привлекателно. 

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!