BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хърватия ограничава транзитния превоз през територията на страната

Националният оперативен щаб на Хърватия взе решение да ограничи транзитния превоз през територията на страната. Решението влезе в сила от вечерта на 19 март 2020 г. и ще се в прилага в рамките на следващите 30 дни.

Товарните моторни превозни средства (МПС), които преминават транзитно през Хърватия, могат да влизат в страната само през следните ГКПП:

–           На границата със Словения – ГКПП Брегана и Мацель;

–           На границата с Унгария – ГКПП Горичан и Дубошевица;

–           На границата с Босна и Херцеговина – ГКПП Нова Села, Стара Градишка и Славонски Шамац;

–           На границата със Сърбия – само през ГКПП Баяково.

През територията на Хърватия всички МПС ще да се движат в полицейски конвой като почивки и зареждане с гориво ще се осъществяват само на предварително определени за целта места.

Посолството ни в Загреб остава в готовност да окаже съдействие на български граждани в случай на възникнала необходимост.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!