BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Центърът за работа с деца открива новата учебна година с приятели

ЦПЛР Център на работа с деца – Разград открива новата учебна година на 1 октомври, четвъртък, с детски панаир под мотото „30 години ЦРД“. С това събитие на открито извънучилищната форма на обучение ще отбележи и отлагания от пролетта заради световната пандемия COVID-19 свой 30-ти рожден ден. Празникът за децата се организира с подкрепата на Община Разград, бизнеса и неправителствения сектор.

Мястото е площад „Независимост“ пред Общинския културен център (Новия театър). Детският празник започва в 17,00 ч. с представяне на 10-те форми на обучение в ЦРД. В шатри на площада децата ще имат възможност да покажат творческите си заложби в ателиета по изкуствата, изучавани в Центъра. На ЦРД ще гостуват и приятелите им от Обществен дарителски фонд за Разград заедно с цигуларя Хари Ешкенази, любими за децата хип-хопъри и клуб „Фламинго“-Русе. За 30-ия рожден ден на ЦРД ще има и лакомства за децата – меденки с логото на ЦРД, осигурени от „Биовет-клон Разград“. Малки и големи ще имат възможност да нарисуват своите пожелания за рожденика ЦРД върху винил с дължина 5 метра и височина 1,05 м.

Празникът на Центъра за работа с деца е първият от поредица Дни на отворените врати на Обществен дарителски фонд за Разград, в които се представя дейността на организации и клубове, подпомагани от Фонда. Другите два дни ще се случат на същото място – площад „Независимост“.

В петък, 2 октомври, от 18,00 ч. клуб „Дебати“ ще представи интерактивна презентация на своята дейност, а от 18,30 ч. ще има кино под звездите. За децата и техните родители кино „Арабела“ ще прожектира приключенския анимационен филм „Шпионски бъркотии“. За малките зрители от фирма „Млин“АД осигуряват по пакетче детски солети „Хрус-хрус“.

3 октомври, събота, е Денят на отворените врати за спортните клубове, подпомагани от Обществения дарителски фонд за Разград. Между 11,00 и 13,00 ч. демонстрации на площад „Независимост“ по приложно колоездене ще правят състезателите от СКК“Спринт“-Разград. Зрителите ще видят и демонстрации по джудо от състезателите от СП“Джудо-Разград“, а момичетата и момчетата от БК“Вълци-Разград“ ще представят своите баскетболни умения. За малките спортисти ще има плодове и лакомства.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!