BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

10 месеца затвор за мъж, пазарувал с чужди банкови карти в Разград

Окръжен съд – Разград одобри споразумение между Окръжна прокуратура – Разград, М. Н. и неговата защита и определи на подсъдимия да бъде наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от десет месеца, което да изтърпи при първоначален строг режим. На М. Н. съдът наложи и глоба в размера на получената сума – 147,57 лв.

Съгласно постигнатото споразумение, 39-годишният мъж се призна за виновен в това, че на 29.12.2020 г. в Разград, в условията на продължавано престъпление, в съучастие с П. М. от Разград, като извършител използвал чужди платежни инструменти – 2 бр. банкови карти, без съгласието на титуляра, за осъществяване на пет транзакции, всичко на обща стойност 147,57 лв.

Разследването започнало след жалба на собственик, изгубил в Разград портфейл с лични документи и две банкови карти. При опит да ги блокира установил, че с тях вече са извършени 5 транзакции. Липсвали 147,57 лв. С помощта на видеозаписи от охранителни камери била разкрита самоличността на двете лица, които в кратък период от време направили покупки в три търговски обекта.

В съдебната зала подсъдимият заяви, че разбира обвинението, признава се за виновен, доброволно подписва споразумението и е съгласен с настъпващите от него последици.

Причинените имуществени вреди вече са възстановени на пострадалото лице, а всички доказателства ще останат към делото, тъй като са необходими за нуждите на наказателното производство по отношение и на втория обвиняем.

Постановеният съдебен акт е окончателен и не подлежи на обжалване.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!