BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

142 са заболелите от коронавирус у нас, трима са успешно излекувани

Общият брой заразени за последното денонощие са 30 души. Така общият брой на всички заразени в България стават 142 човека. Това съобщи генерал Мутафчисйки на редовни брифинг на Националния оперативен щаб в събота сутрин.

В Плевен първите двама, които бяха установени с COVID-19, вече са с отрицателни проби и ще бъдат изписани. Така вече у нас има трима излекувани.

Новото е, че в Добрич заразените вече са 4 души, а в Шумен вече има  1. Пациентът от Шумен е с грипоподобни симптоми – кашлица и задух.

Статистиката сочи, че 84 от заболелите са мъже, а 58 – жени. Средната възраст на заболелите е 42 години. Най-младият е на 4 години, а най-възрастният е на 81 г. Трима са починали. Така може да се заключи, че смъртността от коронавирус у нас е 2,1%.

Пo-голяма част от пациентите са в домашни условия в леко до средно тежко състояние. В болниците са настанени пациенти от средно тежко към тежко състояние. В „Пирогов“ пациентът, който бе в най-тежко състояние, все още няма подобрения и е интубиран.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!