BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

1737 текстилни изделия, имитации на световни марки, задържаха митнически служители

1737 текстилни изделия са задържани на 03.08.2019г. от служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване“ в района на ГКПП Дунав мост 2.

За изделията са възникнали основателни съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуална собственост. Стоката е превозвана в камион с българска регистрация, който е пътувал от България за Великобритания.

Товарният автомобил, натоварен с групажна стока, е селектиран по метода „анализ на риска“ за щателна митническа проверка, при която се установява, че в два палета,  описани в транспортните документи като тениски и бельо, се съдържат различни текстилни изделия с логото на световни марки.

При проверката са открити детски спортни екипи с логото на „Versace”, “Adidas”, “Nike”, “Moncler” и „Guess”, дамски спортни комплекти с логото на „Calvin Klein”, рокли и тениски с логото на „Versace”, “Gucci” и “Balenciaga”, чорапи с логото на „Adidas”, “Nike”, “Puma”, “Tommy Hilfiger” и “Gucci”, както и чанти с логото на “Louis Vuitton” и “Christian Dior”.

В изпълнение на Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения, имитациите са задържани и за случая са информирани правопритежателите на търговските марки.

Материалът 1737 текстилни изделия, имитации на световни марки, задържаха митнически служители е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!