BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Близо 50 ученици облякоха съдийски и прокурорски тоги в „Деня на отворени врати“ в Окръжен съд – Разград

Около 50 ученици се включиха в инициативата „Ден на отворени врати“ и посетиха Окръжен съд – Разград. В Съдебната институция гостуваха 4 „б“ клас от ОУ „Васил Левски“ Разград и 4 „б“ клас от ОУ „Никола Икономов“.

За тях бе организирана информационна обиколка, която започна от фоайето на съдебната палата. След това учениците се срещнаха с представители на ОЗ „Охрана“, които им разказаха за спецификите на работа на съдебната полиция; показаха им част от помощните средства и оръжията, които използват; автомобилите, с които се транспортират задържаните лица и клетките за временен престой.

Заместник-председателят на съда съдия Анелия Йорданова показа на любопитните гости как изглежда един съдийски кабинет, а след това последователно в наказателно и гражданско деловодство разясни от какво естество е работата на служителите в тях. Информира ги, че книжата по образуваните дела се поставят в папки при стриктно спазване на цветово кодиране в червено, зелено, жълто, синьо, оранжево, сиво и манила за различните видове дела.

В съдебна зала №5 съдия Йорданова запозна малките гости с това как се разполагат страните в съдебната зала и обясни в какво се изразява работата на съдията. Малчуганите имаха възможност да облекат съдийски и прокурорски тоги и да си направят снимки за спомен.

„Денят на отворените врати е част“ от информационната кампания на Висшия съдебен съвет под наслов „Открито за съдебната власт“, с която се цели постигане на по-добра информираност за работата на съдебната система и повишаване на правната култура на гражданите.

Материалът Близо 50 ученици облякоха съдийски и прокурорски тоги в „Деня на отворени врати“ в Окръжен съд – Разград е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!