BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Връчиха купите на победителите от общинския етап на състезанията по баскетбол от „Ученически игри 2022/23“

Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим връчи купите на победителите от общинския етап на състезанията по баскетбол от „Ученически игри 2022/23“ във възрастова група 5-7 клас, момчета. Заедно с директора на Ученическа спортна школа „Руси Бухтев“ Цветан Танев тя наблюдава последната среща от турнира и аплодира състезателите.

Състезанието се организира от УСШ и Община Разград, в него участваха 10 отбора. Вече са приключили общинските кръгове по повечето спортни дисциплини, в които се провеждат „Ученическите игри“ – футбол, бадминтон, тенис на маса, шах. Следващата седмица отново в спортна зала „Лудогорец“ ще се проведат срещите от волейболния турнир,  за който има рекорден брой участници – 21 отбора. В края на март е общинското състезание по лека атлетика.

Отборът на ОУ“Никола Икономов“ получи от заместник-кмета Хабибе Расим купата за първото място  във възрастова група 5-7 клас момчета, на второ място се класира тимът на ППМГ“Акад. „Н.Обрешков“, на трето – на ОУ“Васил Левски“. Грамота получи най-добрият реализатор – Наско Анастасов от ППМГ с 52 точки.

В предходните дни и по-рано днес бяха наградени и победителите в останалите възрастови групи:

Момичета 5-7 клас:

  1. ОУ“Н.Икономов“
  2. ОУ“Васил Левски“

Най-добър реализатор: Радост Бучукова – ОУ“Васил Левски“

Юноши 8-10 клас:

  1. ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“
  2. ППМГ“Акад. Н.Обрешков“

Най-добър реализатор: Преслав Петров – ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“

Девойки 8-10 клас:

  1. ППМГ“Акад. Н.Обрешков“
  2. ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“

Най-добър реализатор: Калина Йорданова от ППМГ“Акад. Н.Обрешков“ и Юлиана Василева от ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“

Юноши 11-12 клас:

  1. НПТГ“Шандор Петьофи“

Материалът Връчиха купите на победителите от общинския етап на състезанията по баскетбол от „Ученически игри 2022/23“ е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!