BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Горски стражари от ОП“Разградлес“ заловиха извършители на незаконна сеч край Дянково

Горски стражари от Общинско предприятие „Разградлес“ заловиха снощи четирима извършители на незаконна сеч в района на бившия Свинекомплекс край Дянково. Директорът на предприятието инж. Свилен Йорданов уточни, че на единия от тях са съставени два акта за административно нарушение – за незаконна сеч и за транспортиране на немаркирана дървесина.

Бусът им – „Мерцедес Вито“ – е превозвал 4 кубика дървесина за огрев. Засечен е от горските стражари между 18,00 и 20,00 ч. на 13 юли, в него били двама мъже и две жени от близки населени места. Дървата и превозното средство са иззети от горските стражари.

В ОП“Разградлес“ разполагат с информация, че тази група извършва незаконна сеч с цел продажба на жителите на околните селища и имат намерение да я предоставят на органите на реда, за да се предприемат мерки за прекратяване на тази незаконна дейност.

От общинското предприятие отново призовават гражданите да не купуват незаконно добита дървесина без документи, защото при установяване на такава тя ще бъде изземвана, а те ще  останат без дърва и без парите, които са платили за тях, тъй като чл. 213 от Закона за горите забранява съхраняването на дървесина от лица, ако не притежават валиден превозен билет.

От „Разградлес“ припомнят още, че предприятието разполага с богат асортимент дървесина за огрев на добри цени, а от няколко седмици складовата база в областния град работи и в събота, като доставката се извършва след предварителна заявка на тел. 0896644875 ден по-рано. 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!