BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дачо Господинов представи нова стихосбирка „Очила с тъмни стъкла“

Новият областен управител на Разград Владимир Димитров бе домакин на представянето на новата стихосбирка на разградския поет Дачо Господинов „Очила с тъмни стъкла“.

„Уверявам Ви, че културата и изкуството ще бъдат един от приоритетите в работата ми като областен управител. И младите таланти, и утвърдените творци могат да разчитат на моята подкрепа”, заяви той пред събралите се почитатели на поезията в Разград.

Културното събитие се проведе във фоайето на Областна администрация, превърнато по думите на Димитров от „сиво бюрократично пространство в открита сцена за представяне на творци от Лудогорието”, където са били представяни много изложби и са били организирани тържествени церемонии, отбелязващи различни събития от обществения живот в региона. Областният управител поздрави Дачо Господинов за новата книга и му пожела още много творчески успехи. Той припомни, че като служител на администрацията наскоро авторът е организирал литературен конкурс за хора с увреждания, в който са се включили творци от цяла България.  

   „Книгата „Очила с тъмни стъкла“ съдържа публикувани и непубликувани досега мои стихове и импресии, както и техни преводи на немски, английски, испански и френски език”, разказа Дачо Господинов. Той поясни, че стихотворенията в нея са общо 64, структурирани са в три раздела, като в първия има 16 творби, във втория 16 превода на произведения, а в третия стихотворенията са 32. „Тези числа не са избрани случайно, те са кратни на 8, защото това е числото на Бога“, поясни той.

Дачо Господинов благодари на областния управител Владимир Димитров и ръководството на администрацията за домакинството на културното събитие. „Щастлив съм, че имах възможност точно тук да представя своята книга. Оценявам високо, че г-н Димитров ми подаде ръка и Областна администрация ще подкрепи организирането на втория поетичен конкурс за хора с увреждания“, каза поетът. 

За автора и неговата книга говориха редакторът й Иван Димитров и поетът Пламен Панчев, а Галя Ралева рецитира избрани творби от „Очила с тъмни стъкла”.

Дачо Господинов е роден през 1968 г. в Разград. Автор е на шест книги и редактор на литературен сайт. Той е член на Лигата на българските писатели в САЩ и по света, на Лудогорската поетична тритоника в Разград и на Дружеството на писателите в Троян. Освен като организатор е на литературни конкурси и носител на литературни награди, е известен още като общественик с будна гражданска позиция.

Материалът Дачо Господинов представи нова стихосбирка „Очила с тъмни стъкла“ е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!