BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ден на признание за талантливите деца на Разград

„Днес е ден на признание за талантливите деца на Разград“. Това обяви Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев в началото на церемонията по връчването на грамоти и еднократни финансови стипендии по Мерките за насърчаване на творческите заложби и потребности на деца с изявени дарби на Община Разград за 2022 г.

Грамоти и парични стимули получиха общо 71 деца, които през годината са печелили първо, второ или трето място от конкурси, фестивали и състезания в сферата на науката, изкуствата и спорта.

Включването в Мерките се определя от Експертно-консултативна комисия, която разглежда заявленията на талантливите деца от общината. Общата сума е 30 000 лв. от общинския бюджет, разпределя се между номинираните в зависимост от постиженията на талантливите деца. Мерките за насърчаване на творческите заложби се прилагат в Община Разград от 8 години, като през първата година общата сума е била 3 пъти по-малка.

Грамотите и паричните стимули на малките певци, музиканти, танцьори, художници, спортисти и таланти в други сфери бяха връчени от: Кмета Денчо Бояджиев, председателя на Общински съвет Стоян Ненчев, председателя на Постоянната комисия по образование и наука Елка Неделчева, председателя на Постоянната комисия по култура, културно-историческо наследство и духовни ценности Свилена Дечева, заместник-кметовете Полина Иванова, Мирослав Грънчаров и Хабибе Расим.

В приветствието си към призьорите Кметът Денчо Бояджиев изрази удовлетворение, че Разград има толкова талантливи деца. Нарече ги „авангарда на младото поколение на Разград“ и им пожела да са още по-настъпателни през 2023 г. в желанието си да доказват и утвърждават своя талант, да се развиват и след завършване на образованието си да продължат да творят и работят за Разград. Г-н Бояджиев увери децата, техните преподаватели и родители, че Община Разград ще продължи да работи със същия подход към талантливите деца, „не жали и няма да жали средства, когато се касае за бъдещето на Разград“. На даровитите деца Кметът Бояджиев пожела да са здрави и щастливи, да уважават преподавателите си и да черпят с пълни шепи от техните знания.

След церемонията по връчване на грамотите и паричните стимули за децата и техните преподаватели и родители бе осигурен коктейл.

Материалът Ден на признание за талантливите деца на Разград е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!