BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Деца от разградските училища боядисаха еднометрови яйца на Велики четвъртък

Деца от шестте основни училища в Разград и възпитаници на ЦПЛР Център за работа с деца участваха в традиционното боядисване на яйца на Велики четвъртък, организирано от Община Разград, ЦРД и Общинско радио-Разград. Подобно общоградско тържество в Разград се провежда от 2008 г.

Еднометровите яйца от стиропор са изработени от ОП”Паркстрой”, в края на събитието работници от общинската фирма ги поставиха в градинката до Часовниковата кула и така великденските символи  станаха част от празничната украса на Разград. Пред всяко от яйцата е поставена табелка с името на училището.

Учениците от всяко от училищата – ОУ”Никола Икономов”, ОУ”Н.Й.Вапцаров”, ОУ”Ив.С.Тургенев”, ОУ”Отец Паисий”, ОУ”Васил Левски” и СУ”Христо Ботев”, както и възпитаниците на Школата по изобразително изкуство към ЦРД – имаха възможност предварително да щрихират орнаментите от украсата на яйцето. На площад „Независимост”(пред Новия театър) яйцата бяха оцветени с пъстроцветни бои. Имаше и още едно яйце, което, както повеляват традициите, бе боядисано червено.

В рисуването на яйцата се включи и част от кметския екип: заместник-кметовете Добрин Добрев и Полина Иванова, секретарят на Община Разград Нели Добрева, главен експерт в отдел „Култура” Цеци Бенонова, главен експерт в отдел „Образование” Виктория Георгиева.

Докато се боядисваха осемте яйца, възпитаници на ЦРД от танцовите и певчески школи представиха свои изпълнения пред Общинския културен център. След пандемията това бе една от първите концертни изяви за разградските таланти. В концерта участваха: Младежки духов оркестър с ръководител Милен Бенков; Градски мажоретен състав с ръководител Емилия Борисова с три формации, две от които към ОУ”Н.Й.Вапцаров” и ОУ”Н.Икономов”; Вокална група „Веселите глухарчета”, в която участват първокласници и деца от ДГ”Митко Палаузов”, тя е с ръководител Свилена Дечева; Танцова формация „Феникс” с ръководители Ирина Стоянова и Иван Стоянов с две възрастови групи; ДТФ”Хорце” с две възрастови формации с ръководители Жулиета Иванова и Румен Иванов.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!