BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Екип на РИМ-Разград участва в изложението „Уикенд туризъм Русе“

Екип на Регионалния исторически музей –  Разград участва в 18-то туристическо изложение „Уикенд туризъм Русе“ и 15-ти Фестивал на туристическите анимации.

Екипът на РИМ – Разград е един от общо 40 музеи, общини, туристически агенции, хотели и организации в страната, свързани с туристическия бранш със свой щанд в Доходното здание. Присъстват и две посолства – на Турция и Китай. Ще се проведат и различни дискусии и форуми, посветени на туризма.

В тридневния форум в крайдунавския град главният екскурзовод в разградския музей Славяна Цонева, дизайнерът Михаил Маринов и уредникът в отдел „Археология“ Зейнеб Фикрет ще представят с рекламни материали и модерни аудиовизуални средства древния Абритус, обогатената лятна образователна програма за деца и ученици от 1 до 7 клас от цялата страна „Един ден на Абритус“, илюстрованата викторина за родители и деца „Играй и учи с нас“, къщите музеи „Станка и Никола Икономови“, „Анание Явашов“ и Етнографския музей с акцент върху бита и традициите на капанците, както и останалите, предлагани на територията на РИМ – Разград, туристически продукти. Специално място на щанда е отделено и за културния календар на Община Разград: „Белите нощи на Разград“ – фестивал на материалното и нематериалното културно наследство и уникалните Панаир на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествените занаяти.

На импровизирана сцена пред Доходното здание официално приветствие към участниците и гостите на Туристическото изложение и Фестивала на туристическите анимации отправиха кметът на Русе Пенчо Милков и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, като пожелаха на всеки да се забавлява и да открие своята дестинация за отдих през уикенда.

Още снимки може да видите на Фейсбук страницата на РИМ – Разград: https://www.facebook.com/regionalhistorymuseumrazgrad/

Материалът Екип на РИМ-Разград участва в изложението „Уикенд туризъм Русе“ е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!