BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ЕНЕРГО-ПРО подкрепи модернизирането на учебни кабинети в ОУ „Никола Икономов“ в Разград

На 9 март в сградата на ОУ „Никола Икономов“ в гр. Разград представители на ЕНЕРГО-ПРО и училището представиха още един проект, реализиран в рамките на инициативата „ЕНЕРГО-ПРО за обществото“. В основата на идеята на разградското учебно заведение стои обогатяването на учебните кабинети по Физика, Биология, Човекът и природата, като се залага на един нов метод на обучение – STEM. STEM обучението е учебен план, базиран на образование в четири специфични области – наука (Science) технологии (Technology), инженерство (Engineering) и математика (Mathematics) чрез приложни и интердисциплинарни методи. Целта е тези области да бъдат интегрирани в обща учебна програма с реални приложения извън класната стая, а не да се преподават отделни, абстрактни учебни предмети. Ученици от основното училище демонстрираха пред гостите на събитието реални опити и научни експерименти, извършени с новите материали, закупени с осигурените от ЕНЕРГО-ПРО средства.

„Благодарение на съдействието на нашите партньори от ЕНЕРГО-ПРО и тяхната инициатива в подкрепа на регионалните общности осигурихме за повече от 300 деца от 4 до 7 клас, обучавани в нашето училище, един съвременен метод за обучение. Рамката STEM не само учи учениците как да мислят критично, да решават проблеми и да използват креативност, тя подготвя учениците да работят в области, които са готови за растеж. Радваме се, че заедно с ЕНЕРГО-ПРО осигурихме на нашите деца допълнителна възможност да развият ключови умения, като творческо мислене, критичен анализ, работа в екип, инициативност чрез иновативен подход на обучение“, сподели г-н Димитър Петров, директор на ОУ „Никола Икономов“.

„Нашата инициатива стартира през септември миналата година с идеята да подпомага местните общности в реализацията на проекти за устойчиво развитие и благосъстояние на различни обществени групи. Вече няколко проекта получиха финансиране от „ЕНЕРГО-ПРО за обществото“, като с приоритет се одобряват такива, които са иновативни по своята същност и имат дългосрочен ефект за промяна на обществените нагласи“, коментира от своя страна г-н Атанас Колев, председател на УС на ЕРП Север, електроразпределителното дружество от групата ЕНЕРГО-ПРО. „Вярвам, че ще дадем положителен пример и за други компании, които въпреки тежката икономическа ситуация, да се стремят към промяна в обществената среда“, допълни той.

Бенефициенти в инициативата „ЕНЕРГО-ПРО за обществото“ могат да бъдат детски градини, училища, университети и общини на територията на цялата страна. Максималното финансиране, което може да спечели един проект, е 5 000 лв. Детайлна информация, както и заявление за кандидатстване са достъпни на https://www.energo-pro.bg/bg/energo-pro-za-obshtestvoto.

Материалът ЕНЕРГО-ПРО подкрепи модернизирането на учебни кабинети в ОУ „Никола Икономов“ в Разград е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!